profesor universitar la Departamentul de Chimie Inginereasca

4 decembrie 2017 | Autor: | Posted in Scoala

Dr.Schlambaugh, profesor universitar la Departamentul de Chimie Inginereasca din University of Oklahoma era cunoscut pentru întrebarile pe care le punea la examene, cum ar fi: „De ce zboara avioanele?”.
Acum cîtiva ani, la examenul de la „Momentul, caldura si transferul masei”, biletul de examen continea întrebarea: „Este iadul exotermic sau endotermic? Argumentati-va raspunsul cu fapte.”
Cei mai multi dintre studenti au scris ca dovezi ceea ce credeau ei, folosind legea lui Boyle sau ceva similar. Doar un singur student a scris urmatoarele:
„În primul rînd, trebuie sa presupunem ca, daca sufletele exista, ele trebuie sa aiba o masa oarecare. Dacã au, atunci un mol de suflet de asemenea trebuie sa aiba masa. Deci, care este rata intrarii sufletelor în iad si care este rata iesirii sufletelor din iad? Cred ca putem presupune fara a gresi ca, odata ajuns în iad, sufletul nu mai pleaca.
Cît despre sufletele care intra în iad, sa privim la diferitele religii care exista în lume astazi. Unele religii spun ca, daca nu esti membru al religiei lor, vei merge în iad. Deoarece aceste religii sînt mai mult de una si o persoana nu poate apartine la mai mult de o religie, putem prezice ca toate sufletele merg în iad. La rata nasterilor si a deceselor de astazi, ne putem astepta ca numarul de suflete din iad sa creasca exponential.
Acum sa vedem rata schimbarii volumului iadului. Legea lui Boyle spune ca pentru ca temperatura si presiunea în iad sa ramîna constante, raportul masei sufletelor cu volumul trebuie sa ramînã constant.
Raspuns 1: Daca iadul se extinde cu o rata mai mica decît rata intrarii sufletelor în iad, atunci temperatura în iad va creste pîna cînd iadul va exploda.
Raspuns 2: Daca iadul se extinde cu o rata mai mare decît rata intrarii sufletelor în iad, atunci temperatura si presiunea în iad vor scadea pîna cînd iadul va îngheta.
Deci care din ele este corecta?
Daca acceptam postulatul (pe care mi l-a dat colega mea Teresa Banyan în primul an) ca „va fi ger în iad înainte sa ma culc cu tine” si luînd în considerare ca înca nu am reusit sa am relatii sexuale cu ea, atunci raspunsul 2 nu poate fi corect. Deci iadul este exotermic.

Comentariile sunt închise pentru profesor universitar la Departamentul de Chimie Inginereasca Tags: , , , ,

Autor:

Hahaios admin

This author has published 3499 articles so far.

Comments are closed.