Cica luni dimineata, la prima ora, n biroul maistrului vidanjor suna telefonul. Alo, alo, domle, la intersectia strazilor Parpalache cu Groapa Neagra s-a-nfundat un canal si e nenorocire. Locatarii din patru blocuri snt n suferinta. Refuleaza, domle. OK, OK, venim imediat. Apoi maistrul catre ucenic: Baiete, adu trusa de scule. Cara ucenicul din greu trusa. Nu aici, baiete, la masina ca plecam pe teren. Trie ucenicul trusa la masina. Ajung ei la locul cu pricina, ridica maistrul capacul si… canalul plin ochi cu cacat. Baiete, adu trusa de scule de la masina. Cara ucenicul din greu trusa lnga canal. Baiete, fii atent la mine. si sufleca maistrul mnecile, coboara n canal, si tine nasul cu mna si… capul la fund. Iese dupa vreun minut. Cheie de paispe. Ia cheia ntinsa si… capul la fund. Dupa alt minut. Sarpele. Ia capatul sarpelui si… capul la fund. Dupa nca vreun minut se aude zgomotul specific si canalul se goleste de cacat. Iese maistrul mndru pe margine, se sterge cu dosul palmei pe obraji si frunte, se scutura, l bate parinteste pe umar pe ucenic si-i spune. Baiete, asculta aici la mine. Sa pui mna sa-nveti meserie ca alfel toata viata numa o sa cari la trusa aia de scule.

24 septembrie 2015 | Autor: | Posted in Diverse

Cica luni dimineata, la prima ora, în biroul maistrului vidanjor suna telefonul. Alo, alo, domle, la intersectia strazilor Parpalache cu Groapa Neagra s-a-nfundat un canal si e nenorocire. Locatarii din patru blocuri sînt în suferinta. Refuleaza, domle. OK, OK, venim imediat. Apoi maistrul catre ucenic: Baiete, adu trusa de scule. Cara ucenicul din greu trusa. Nu aici, baiete, la masina ca plecam pe teren. Tîrîie ucenicul trusa la masina. Ajung ei la locul cu pricina, ridica maistrul capacul si… canalul plin ochi cu cacat. Baiete, adu trusa de scule de la masina. Cara ucenicul din greu trusa lînga canal. Baiete, fii atent la mine. Îsi sufleca maistrul mînecile, coboara în canal, îsi tine nasul cu mîna si… capul la fund. Iese dupa vreun minut. Cheie de paispe. Ia cheia întinsa si… capul la fund. Dupa alt minut. Sarpele. Ia capatul sarpelui si… capul la fund. Dupa înca vreun minut se aude zgomotul specific si canalul se goleste de cacat. Iese maistrul mîndru pe margine, se sterge cu dosul palmei pe obraji si frunte, se scutura, îl bate parinteste pe umar pe ucenic si-i spune. Baiete, asculta aici la mine. Sa pui mîna sa-nveti meserie ca alfel toata viata numa o sa cari la trusa aia de scule.

Comentariile sunt închise pentru Cica luni dimineata, la prima ora, n biroul maistrului vidanjor suna telefonul. Alo, alo, domle, la intersectia strazilor Parpalache cu Groapa Neagra s-a-nfundat un canal si e nenorocire. Locatarii din patru blocuri snt n suferinta. Refuleaza, domle. OK, OK, venim imediat. Apoi maistrul catre ucenic: Baiete, adu trusa de scule. Cara ucenicul din greu trusa. Nu aici, baiete, la masina ca plecam pe teren. Trie ucenicul trusa la masina. Ajung ei la locul cu pricina, ridica maistrul capacul si… canalul plin ochi cu cacat. Baiete, adu trusa de scule de la masina. Cara ucenicul din greu trusa lnga canal. Baiete, fii atent la mine. si sufleca maistrul mnecile, coboara n canal, si tine nasul cu mna si… capul la fund. Iese dupa vreun minut. Cheie de paispe. Ia cheia ntinsa si… capul la fund. Dupa alt minut. Sarpele. Ia capatul sarpelui si… capul la fund. Dupa nca vreun minut se aude zgomotul specific si canalul se goleste de cacat. Iese maistrul mndru pe margine, se sterge cu dosul palmei pe obraji si frunte, se scutura, l bate parinteste pe umar pe ucenic si-i spune. Baiete, asculta aici la mine. Sa pui mna sa-nveti meserie ca alfel toata viata numa o sa cari la trusa aia de scule.

Autor:

Hahaios admin

This author has published 3499 articles so far.

Comments are closed.